sâmbătă, 3 iunie 2017

Buna dimineata,
Din cauza lipsei de timp,doar azi, va arat pozele cu florile de camp si plante medicinale pe care le-am cules duminica trecuta, la intoarcetea de la Richis.














Florile de camp, vara, sunt preferatele mele. Este adevarat ca trebuie schimbata apa, obligatoriu in fiecare zi si cand le asezi, trebuie sa ti cont de polenul care se scutura din abundenta.






 Socul, ca planta medicinala
În gripă, în răceală, bronşită, contra tusei şi în general în afecţiunile aparatului respirator. Prin diureza pe care o produce se recomandă în reumatism, boli de rinichi şi de vezică. Ceaiul de flori de soc măreşte cantitatea de lapte la femeile care alăptează. Având proprietăţi laxative şi ajutând la eliminarea apei din ţesuturi, se foloseşte ca medicament natural (ceaiul) în obezitate. Pentru aceleaşi motive se recomandă în constipaţiile de natură nervoasă.

Extern, sub formă de băi sau cataplasme, este indicate în furunculoue, abcese, arsuri, flictene, având proprietatea de a fluidifica puroiul de a calma durerile, făcând să dea înapoi umflatura. Sub formă de băi fierbinti se utilizează contra reumatismului.




Florile de salcâm, sub formă de  infuzie sau decoct sunt recomandate în   tuse expectorantă, dureri reumatice, nevralgii dentare, dureri de stomac, hiperaciditate, esofagită de reflux, boli de rinichi, migrene, pirozis, insomnie,ulcer gastroduodenal, bronşite, leucoree, anemie, laringite, gripă sau colici abdominale.
În uz extern, compresele, băile locale sau gargara cu infuzie din flori de salcâm au efecte benefice în arsuri, plăgi, ulceraţii cutanate şi nevralgii dentare.

           

                                 

 Salvia se remarcã prin multe proprietãţi benefice, dar probabil cea mai notabilã dintre ele este aceea de a diminua transpiraţia(efect antisudorific pronunţat).
Preparatele din salvie atenueazã procesele fermentative din intestin şi favorizeazã eliminarea gazelor, stimuleazã secreţia de bilã a ficatului, au un uşor efect hipoglicemiant, acţiune antispasticã, astringentã şi antisepticã, bacteriostaticã.
Se mai menţioneazã şi un efect calmant asupra sistemului nervos






Sa ne bucuram de zile insorite in aceasta mini vacanta!
Cu drag, Mia 

3 comentarii:

  1. Such beautiful flowers, they always brighten our spirits with their beauty! Enjoy your weekend! Mary@stitchingfriendsforever

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dear Mary,
      Yes, flowers are one of the earth's wonderful miracles!
      Summer sunny days I want you! Mia

      Ștergere
  2. Liebe Mia,
    wunderschön der Strauß und die Informationen zu den Pflanzen. Freu mich, dass Du bei "meinshelfie" mitmachst und über Deine Kommentare.
    Würdest Du bitte zu dem Blogevent (https://kebohoming.blogspot.it/2017/06/mein-shelfie-im-juni-mit-blumen-aus-dem.html) verlinken, danke.
    Sonnige Grüße aus Südtirol,
    Kebo

    RăspundețiȘtergere

Impresii pentru care va multumesc si ... va astept cu drag, iar si iar.